A zene gyógyító hatása

Kedves Olvasó!
Lelkem “sötét éjszakáiban” a legnagyobb segítségemre a zene gyógyító hatása volt.Most már nem csak hiszem, hanem tudom, hogy hat testi – lelki – szellemi szinten is. A tudomány is bebizonyította, amit Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkotás, Gyógyulás, Zene | Címke: , | Hozzászólás most!

Az alkotás a “mostba” hoz

Alkotni öröm – közhely, de nagyon igaz. A teljes kimerülésből való gyógyulásomhoz nagyban hozzájárult, hogy felfedeztem, micsoda gyönyörű átváltozáson megy át az üveg, miközben gravírozom a tervezett mintákat. Ilyenkor Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Témák | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

A stresszoldásról

A Three in One Concepts ( Három az Egyben ) kineziológiai rendszert az amerikai Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway alakítottak ki a 80-as években. Az általuk kifejlesztett módszert One Brain (Egységes Agy) módszernek is nevezik.

A kineziológia görög szóösszetétel, a kinesis mozgást, logos tudományt jelent. A hagyományos értelemben nem gyógyítunk. Ez egy holisztikus gyógyító és személyiségfejlesztő módszer. Helyreállítjuk a szervezetben a szabad energiaáramlást azáltal, hogy egy adott problémán lévő stresszt oldjuk. Nem is gondolnánk, hogy a minket akadályozó tényezők, reakcióink, válaszaink, félelmeink vagy elakadásaink oka lehet egy – magzati, kisgyermek kori negatívan megélt történés, mely bizonyos érzelmeket váltott ki belőlünk. A szervezet, a sejtek  emlékeznek. Életünk folyamán – kezdve a fogantatásunktól érzelmi stressz helyzeteket élünk át. Az átélt érzések a tudatalattiban tárolódnak. Későbbi életünk során, valamilyen szempontból hasonló helyzetben – nem tudatosan – a reakcióinkat meghatározza ez az emlék, melyet régen eltemettünk. Ezeket a blokkokat, beidegződéseket tárjuk fel és oldjuk a stresszoldás során. A kineziológia módszerével a jelenben problémát okozó elakadás okát és idejét lehet felderíteni és a blokkot oldani. A módszer eszköze az izomtesztelés. Ennek segítségével jutunk  az eltárolt információkhoz. majd szintén az izomteszteléssel kiválasztjuk azokat a korrekciókat, melyek oldják a kialakult blokkokat.

Miben segíthet a stresszoldás?

  • Testi – lelki egyensúly elérése
  • Önbizalom és önértékelési problémák
  • Konfliktusok
  • Tanulási zavarok
  • Valamit szeretnék, de nem tudom megtenni.
  • Nagyon idegesít ez a dolog, helyzet, személy.
  • Azt csinálom, amit érzem, hogy nem kellene.
  • Változtatni szeretnék.
  • Félek valamitől, valakitől, helyzettől.

Érdeklődés és bejelentkezés

 

Kategória: Témák | Hozzászólás most!

A gyermek nem kicsinyített felnőtt!

Egyre többször hallom kisgyerekes szülőktől, hogy nem szeretnének a gyerekkel szemben elvárásokat támasztani. Például szobatisztaságra szoktatás esetében is hallottam már ilyen hozzáállásról. Szeretném leszögezni, hogy a gyerek nem kicsinyített felnőtt! Neki meg kell tanulnia, hogy mi a kívánatos és mi a nemkívánatos  viselkedés. Ünnep, Elefánt, Család, ÁllatkertFőleg a kisgyermek fejlődését még az mozdítja elő, hogy a szeretett személynek meg szeretne felelni. Ez nem azt jelenti, hogy csak akkor szeretjük a gyermekünket, ha teljesíti az elvárásokat. Amikor nincs semmilyen rend és nem érzékeli, hogy helyeseljük, vagy helytelenítjük a történteket, akkor mihez alkalmazkodjon? Ilyenkor nem a gyereket kell minősíteni, hanem a viselkedését és azt, hogy minket ez hogy érint. Például ne azt mondjuk, hogy milyen buta, ügyetlen, rossz stb., hanem ezt: Tudod, hogy nagyon szeretlek, de ez a ……. viselkedés nem elfogadható. Szeretném, ha legközelebb ……… Elvárásainkkal mi utat mutatunk, hogy milyen irányba menjen, fejlődjön. Nagyon fontos még ebben a témában is a következetesség. Amit egyszer megengedünk, elnézünk, mert éppen mással vagyunk elfoglalva, máskor viszont nem, ebben az esetben a gyerekben zavar és értetlenség támad. Most akkor hogy is van?

Vannak kérdések, amiben a gyermek dönthet és vannak, amiben nem és ezek nem vitatémák. Szerintem dönthet abban, hogy a kockásat vagy a csíkosat szeretné felvenni, de nem dönthet abban, hogy mennyit tévézik, vagy egészségesen táplálkozik-e. Ő folyamatosan tanulja a dolgokat és nem mindig tudja, hogy mi a jó neki. Tehát szerintem nincs demokrácia. Ezt nem úgy kell érteni, hogy folyamatosan dirigálunk, erőszakoskodunk. Inkább úgy, hogy folyamatosan tanítjuk: mit, miért, hogyan. Amennyiben ez kiskorától így van megérti és magáévá teszi ezt a tudást és el is fogadja. Majd ahogy nő belátja, hogy vannak dolgok amik kötelezőek, de egyre több lehetőség van a választásra is: be kell venni a gyógyszert, akkor is, ha keserű, de választható hogy napi fél órát tévézik, vagy számítógépen játszik. Nem ehet chipset vacsorára, de választhat, hogy uborkát vagy paradicsomot kér.

Igen, nem mindig leszünk népszerűek, de akkor is kell tudni nemet mondani. Nem a gyerek irányítja a felnőttet, hanem mi tartozunk felelősséggel, hogy értelmes, egészséges embert neveljünk.Gólya, Fészek, Madár, Család, Nyáj Ennek persze feltétele, hogy születésétől – fogantatásától kezdve szeretettel vegyük körbe, minél több időt töltsünk együtt, játsszunk, figyeljünk rá, boldog legyen és biztonságban érezze magát, amit a korlátok, határok is elősegítenek.

Tehát igenis építsünk arra, hogy a kisgyermek meg akar felelni, hiszen ez életkori sajátosság, és ő nem kicsinyített felnőtt, aki tudja, hogy hosszútávon mi a jó neki.

Kategória: Témák | Hozzászólás most!

Itt a szünidő!

Baba, Család, Szórakozás

Hamarosan elérkezik az utolsó tanítási nap, majd az évzáró és kezdődik a nyári vakáció. Sok szülőnek gondot okoz ilyenkor a gyerekek elhelyezése. Vannak táborok különböző árkategóriában és színvonalon. Végig kell gondolni a heteket, mikor tud a szülő szabadságot kivenni, megtervezni a programot.
Ha egészen kicsi korától Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Témák | Hozzászólás most!