A zene gyógyító hatása

Kedves Olvasó!
Lelkem “sötét éjszakáiban” a legnagyobb segítségemre a zene gyógyító hatása volt.Most már nem csak hiszem, hanem tudom, hogy hat testi – lelki – szellemi szinten is. A tudomány is bebizonyította, amit magam is tapasztaltam. Itt egy kissé szkeptikus cikk a témáról.
Masaru Emoto a vízkristályokat fényképezte le, miközben különböző zenék szóltak.
Tudjuk, hogy testünk kb. 70 %-a víz, akkor a zene milyen jótékony változásokat hozhat létre a szervezetünkben!
Azt tapasztaltam, hogy a harmónia, a ritmus hatására rövid időn belül megnyugszik a test, ezáltal a lélek is. Ha a testem és a lelkem megnyugodott, akkor én – a szellem – is gyógyulok.
Érdemes megnézni ezt a rövid videót:

Milyen zenét halgassunk?
A zene választással kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Van, aki a klasszikus zenére esküszik és van olyan vélemény is, hogy  fontos, hogy milyen frekvenciára van hangolva a zene. Ez egy nagyon érdekes téma, érdemes utánaolvasni pl.itt.
Pánikos rosszulléteim alatt sokat segítettek  kedvenc mantraénekesnőm, Bagdi Bella dalai. Otthon vele együtt énekeltem szerzeményeit, nagyon sokszor megismételve, Ezek a dalok megnyugtatttak, ráébresztettek, hogy a saját életemért én vagyok a felelős. Egészségemért nekem kell tenni, azt, hogy nekem mi a jó, csak én tudhatom.

Nagyon szeretem még Enya dalait, Mozart és Verdi műveit hallgatni (lehet, hogy nem véletlen, mert ezek 432 Hz-re vannak hangolva).
Egyébként azt gondolom, hogy az a fontos, hogy szép, harmónikus legyen a fülünknek és nem az számít, hogy komolyzene vagy más műfaj. Nem kell ehhez feltétlenül leülni, közben végezhetjük napi teendőinket. Az nem mindegy, hogy a bekapcsolt tv állandó vibrálása – a műsorról már nem is beszélek – hat ránk, vagy a gyönyörű akkordok rezgése.
Szeretettel

A bejegyzés kategóriája: Alkotás, Gyógyulás, Zene
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük